Le jeudi 10 avril l’ULB accueillera la Professeure Emma Mawdsley dans le cadre des séminaires organisés par le CECID (Centre d’études de la cooperation internationale et du développement).

Invitée par notre lauréate Fadia Panosetti, dont elle est la promotrice d’accueil à Cambridge avec la Dr Mezna Qato, Emma Mawdsley interviendra sur le thème « Global Development in the 21st Century and Ultra-Processed Food: A Perspective on Challenges and Opportunities ».

Abstract

What does a critical assessment of Ultra-Processed Food (UPF) offer as a way of thinking about global development in the twenty first century? In this talk, Emma Mawdsley will use UPF to reflect on how global development is conceptualised and studied; and on the ways in which UPF transcends scales, issues, and geographies to both drive some of the world’s most challenging developmental issues. Examining UPF through this lens also opens up questions about development ‘solutions’: what hope can be found in contestation of various sorts, and the making of alternatives?

Le séminaire aura lieu de 18h00 à 20h00 dans l’auditoire Depage (S.H1302), bâtiment H, avenue Paul Héger.

Contact : cecid@ulb.be

Pour plus d’informations sur Fadia Panosetti, qui poursuit actuellement une deuxième année de recherches postdoctorales à Cambridge, vous pouvez visiter sa page personnelle sur le site de Newnham College.